Nukleáris Energia

Nukleáris területen kiemelt fontosságú az atomerőművi berendezések öregedés kezelése, amely a paksi erőmű élettartamának meghosszabbításához kapcsolódik.Az élettartam hosszabbításhoz szükséges előkészítő fejlesztési munka mellett a társaságunk hő- és áramlás technikai feladatokat old meg az atomerőmű részére.

Környezetvédelem

kibocsátásokra vonatkozó, egyre szigorodó előírások betartása céljából foglalkozunk a nagyobb teljesítményű kazánok környezetvédelmi célú korszerűsítésével, amellyel párhuzamosan mindig energetikai modernizációt is végzünk. Így az általunk fővállalkozásban átalakított kazánoknál, pl. az NOx kibocsátás jelentős csökkenése mellett, egyidejű kapacitás és hatásfoknövelést is sikerül elérnünk.

Energiaracionalizálás


A hagyományos energiaracionalizálás területén a társaságunk az erőművi és egyéb energiaigényes technológiák veszteség-elemzését és hatékonyságának növelését végzi az energetikai rendszerek valamennyi elemére kiterjedő innováció keretében. A komplex hőhasznosítási rendszerek fejlesztése többek között jelentősen hozzájárul a távhőellátás gazdaságosságának növeléséhez.

Hűtéstechnika

A hűtéstechnikai területen a meglévő hűtővízrendszerek saját fejlesztésű hűtéstechnológiai szerkezetekkel, történő korszerűsítésével, valamint új rendszerek tervezésével és komplett hűtőtorony hűtéstechnológiai szállításával foglalkozunk.

Méréstechnika

A teljes körű energetikai felmérések és elemzések elvégzését, beleértve a kapcsolódó környezetvédelmi méréseket is, korszerű méréstechnikai felszerelés és szakértelem szolgálja.
A paksi atomerőművi élettartam hosszabbításával kapcsolatban a vezető műszaki tudományos háttér biztosítása nagy részben a társaságunk tevékenysége által valósul meg:
  • szakértői csoport működtetése az élettartam hosszabbítás projektben,
  • verifikált komplex hő-, áramlástechnikai és szilárdsági véges-elemes programrendszer üzemeltetése,
  • speciális atomerőművi vizsgálatok, mérések, elemzések végzése.